Συμπραξη Κατα της Ομοφυλοφοβιας


YOU NEED GRREK FONTS TO READ THIS PAGE

TO DOWNLOAD GRREK FONTS CLICK HERE


ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑΣ

Η οργάνωσή μας έχει στόχο να συμβάλλει στην εξάλειψη της ομοφυλοφοβίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και σχέσεων των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων αλλά και ετεροφυλόφιλων, ανδρών και γυναικών, της κοινωνία μας.

Σαν μέλη αυτής της κοινωνίας που φοβάται και απορρίπτει οτιδήποτε το διαφορετικό, που παρ΄ όλ΄ αυτά δίνει σημάδια προβληματισμού και αλληλεγγύης, ζητάμε τη σύμπραξη όλων των ανθρώπων (ατόμων, εταιριών, ομάδων, οργανώσεων) που είναι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων, για την πραγματοποίηση των παραπάνω στόχων.

Τα ζητήματα σεξουαλικότητας και διαφορετικών ερωτικών εκφράσεων στην πόλη αλλά περισσότερο στην επαρχία δε συζητιούνται και η έκφρασή τους είναι ουσιαστικά αδύνατη γιατί συνεπάγεται την ειρωνεία, τον εξευτελισμό και την απομόνωση. Πιστεύουμε πως και οι ετεροφυλόφιλοι έχουν να επωφεληθούν από την άρση της ομοφυλοφοβίας της κοινωνίας. Αποφεύγοντας το ρόλο του "δικαστή" ή του "αστυνόμου" της ιδιωτικής ζωής των αμφιφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων δημιουργούν μια ποιότητα σχέσεων μαζί τους χωρίς να φθείρονται οι ίδιοι με ζητήματα ξένα προς την προσωπική τους ευτυχία, Η ενημέρωση, λοιπόν, και η συζήτηση είναι το ζητούμενο σε μια κοινωνία που "δεν ξέρει".

Η Σύμπραξη ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 1995 ως αποτέλεσμα της παραπέρα ωρίμανσης του ομοφυλοφιλικού κινήματος της Θεσσαλονίκης. Μετά τις ατομικές δραστηριότητες στις αρχές της δεκαετίας του 1980 (ποιήματα Χριστιανόπουλου, διηγήματα Παλαμιώτη), τη βραχύχρονη δράση του ΑΜΟΘ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα:
Μέλος των: International Lesbian and Gay Association, International Gay and Lesbian Youth Organization, Εθνικής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού, Τοπικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης κατά του Ρατσισμού.
EOK Τμήμα Θεσσαλονίκης: Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας:
Φιλίππου 51, 1ος όροφος, TK:54631, Θεσσαλονίκη,
τηλ.: 031- 249 846
fax: 031- 284 772,
e-mail: diamond@compulink.gr,
WebPage: http://www.compulink.gr/homophobia/

(Κειμενο απο την "Συμπραξη", 9 Ιουνιου 1996)


Back to Roz Mov's main page